miércoles, 8 de octubre de 2008

Avui fa una setmana que NO FUMO

No m'ho puc creure, ho estic aconseguint, si, porto set dies sense fuma, estic molt contenta, he passat quelcom de MONO, però ara, si voleu, us explicaré la meva experiència per deixar de fumar.

Vaig començar molt joveneta a fumar, creec que deuria tenir entre 15 o 16 anys, massa jove, i ja esta amb el cigarret i dient: "el buen fumador que sabe fumar, echa el humo despues de hablar", quina parida, així era més dona, treia el fum desprès de parlar, i creia que així ja era gran.

Als vint-i-nou, ho vaig deixar, vaig estar set anys sense fuma, i desprès d'aquest temps vaig tornar a recaure, un cap d'any, un aniversari, qualsevol moment era bó per fer una calada, però la vaig caga, i vaig caure de quatre potes, i em vaig tornar a enganxar molt i molt.

Com he explicat aquest darrer any ha sigut molt difícil afrontar la realitat, per això em vaig aferrar molt al tabac creient que era una vàlvula d'escap.

La meva salut, s'estava resentint, i vaig començar a dir que per finals d'any deixava de fuma, però vaig veure que aquesta data quedava molt lluny, i vaig proporsar-me una altre data més propera, i que significava treure una força de voluntat no només meva sino del meu germà petit, persona maniàtica del tabac, anti-fum, anti olor de tabac, no soportava els cigars.

Li vaig comentar al meu metge de capçalera i aquest em va adreçar a un especialista de "anti-tabac", si, si, per la seguretat social, bé, vaig anar el dia i hora que em van dir, i em vaig trobar amb una doctora, amb un somriure agradable, i primer de tot dient-me que ella era ex-fumadora, i que del 1 al 10 quines ganes tenia de deixar de fuma: i jo li vaig dir migrient un set.

Em va fer bufai tenia un monòxid de carborni molt alt, tot tòxic...

La doctora em va dir que era un control al menys d'un any, i que em volia veure la setmana vinent a la mateixa hora, jo alucinava, no sabia que dir, em va demana que a partir d'aquell moment fins d'aqui una setmana havia d'apuntar tots els cigarrets al dia que fumava, apunta dia i al costat fer una ratlleta amb un boli per cigar ences.

I així ho vaig fer, creia que fumava més, jo sempre pensaba o al menys comprava casibé dos paquests de Maltboro al dia, però vaig conta els primers dies i anava al voltant dels 16 cigarrets per dia.

A la setmana següent estava jo amb el meu paper ple de ratlletes per dia, i em va dir, vols provar-ho?? jo si, provem.

Em va fer una recepta de Parches de Nicotina i també un xiclets de nicotina, em va dir, un parche aquesta nit abans d'anar dormir, els parches i els cigars són imcompatibles, no pots fuma ni un a un parche, és molt fort, et pot agafar algo, i jo vale, vale, i si, a la nit vaig fumar-me l'ultim cigar, i a les 10 de la nit em vaig possar el parche, vaig anar a dormir, al mati tenia ganes de fuma, però em aguanta.

Dutxa i parche nou, desprès un xiclet...

Em va dir que de xiclets com a màxim cinc al dia, i creec que he fet servir uns dos o tres al dia.

El primer dia va ser moment puntuals bastant horroros, però vaig aguanta, i veia que passaven les hores i no m'havia fumat cap... i així fins arribar la nit.

I al dia següent, dius si he passat un dia, dos també, i també, tres, i quatre, i ara una setmana.

Qui vol pot.

No hay comentarios: